tårta.
2008-05-08
12:01:42
12:01:42
jag tror att jag hittade ett bra recept som jag även kan göra dubbel sats så det blir långpanne storlek ; )
2½ dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Tillbehör:
24 cm form , gärna med löstagbar kant . Räcker till 10 - 12 personer .
Vispa ägg och socker riktigt poröst så det inte knastrar om det längre.
Häll i det kokande vattnet under vispning.
Stäng av vispen och sikta ner torrvarorna. Enklast är att hålla en sikt över bunken och försiktigt lägga i först mjöl, sedan bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och sen skaka ner mjölblandningen.
Blanda om försiktigt, häll sedan i en smord bröad form.
Grädda tills kakan fått fin färg och stickan känns torr, ca 30-40 minuter, min ugn krävde 40 minuter.
såå, nu blir det till att baka. men först ska jag äta frukost.
Ingredienser
4 ägg2½ dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Tillbehör:
24 cm form , gärna med löstagbar kant . Räcker till 10 - 12 personer .
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg och socker riktigt poröst så det inte knastrar om det längre.
Häll i det kokande vattnet under vispning.
Stäng av vispen och sikta ner torrvarorna. Enklast är att hålla en sikt över bunken och försiktigt lägga i först mjöl, sedan bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och sen skaka ner mjölblandningen.
Blanda om försiktigt, häll sedan i en smord bröad form.
Grädda tills kakan fått fin färg och stickan känns torr, ca 30-40 minuter, min ugn krävde 40 minuter.
såå, nu blir det till att baka. men först ska jag äta frukost.

Kommentarer
Trackback